Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hekkcsíkok bundában
2014.11.02

 hekkcsikok-bundaban-0011.jpg

Hozzávalók 4 személyre kb. 80 dkg hekkfilé felcsíkozva,15 dkg liszt, és 4 ek liszt a halcsíkok beforgatásához,  1 mk sütőpor, 1 db tojás, kb. 1,5 dl tej, 1 mk só, 1 mk őrölt bors, 1 kk grillfűszer, szükség szerint ásványvíz a hígításhoz,  olaj a sütéshez

Elkészítés A kb. kétujjnyi méretű halcsíkokat papírral leitatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, borssal, grillfűszerrel, sóval és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a tejet és sűrű palacsintatésztát keverünk. Ha túl sűrű a massza, kevés ásványvízzel hígítjuk. A haldarabokat először lisztbe forgatjuk, (így jobban tapad rájuk a bunda) majd adagonként, amelyet egyszerre sütünk ki, a massszába mártjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 8-10 perc alatt a halcsíkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tipp Párolt rizzsel, tartármártással, vagy kompóttal körítve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.