Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre kb. 80 dkg hekkfilé felcsíkozva,15 dkg liszt, és 4 ek liszt a halcsíkok beforgatásához, 1 mk sütőpor, 1 db tojás, kb. 1,5 dl tej, 1 mk só, 1 mk őrölt bors, 1 kk grillfűszer, szükség szerint ásványvíz a hígításhoz, olaj a sütéshez
Elkészítés A kb. kétujjnyi méretű halcsíkokat papírral leitatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, borssal, grillfűszerrel, sóval és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a tejet és sűrű palacsintatésztát keverünk. Ha túl sűrű a massza, kevés ásványvízzel hígítjuk. A haldarabokat először lisztbe forgatjuk, (így jobban tapad rájuk a bunda) majd adagonként, amelyet egyszerre sütünk ki, a massszába mártjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 8-10 perc alatt a halcsíkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tipp Párolt rizzsel, tartármártással, vagy kompóttal körítve fogyasztjuk.