Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Házi kakaós csiga
2017.04.06

 

kakaos-csiga.jpg

Hozzávalók

60 dkg liszt

csipetnyi  só

1 cs vaníliás cukor

4 ek cukor

3 dkg élesztő

2 tojássárgája

néhány ek tej

2 ek olaj

A töltelékhez

5 ek natúr kakaópor

5 dkg cukor

5 dkg olvasztott vaj (margarin)

A sütéshez

1 dl tej

1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a többi cukorral,  a tojások sárgájával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

Annyi langyos tejet teszünk még bele, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Belegyúrjuk az olajat is, majd lisztezett deszkán, lisztet szórva rá, tiszta konyharuhával letakarjuk és a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, hosszúkás téglalap alakúra formázva. Ecset vagy kenőtoll segítségével megkenjük a megolvasztott vaj felével, egyenletesen meghintjük a porcukros kakaóval.

Feltekerjük, egyforma szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a vaj maradékával megkenjük.  A sütőt nem kell előmelegíteni. 10 percig teljes hőfokon, majd közepes hőfokon sütjük.

Közben egy kb. 1 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukor hozzáadásával, és amikor a csigák már majdnem elkészültek, picit meglocsolgatjuk vele őket. Nem kell, hogy tocsogjon! Végül készre sütjük.

Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.