Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db nem túl nagy, filézett csirkemell, 1 db lilahagyma, 1 db nagy ananászkonzerv, 1 dl chiliszósz, 1 ek méz, 1/2 citrom leve, só, bors, olívaolaj
Elkészítés A csirkemellet felkockázzuk és az ananászkonzerv levéből, chiliszószból, mézből és citromléből készült páclében néhány órán át pácoljuk.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és a felcsíkozott lilahagymát hirtelen megpirítjuk rajta. Kissé megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a csirkemelldarabokat, a páclevet tegyük félre. A húst puhára pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az ananászkockákat és felöntjük a páclével. Összeforraljuk, hagyjuk, hogy a pác is nagyjából elforrja a levét. Akkor finom, a hús és az ananász is kissé karamellizálódik. Forrón tálaljuk.
Tipp Párolt rizst adjunk hozzá köretnek. Dobjuk fel egy pár darab felcsíkozott, friss mentalevéllel.