Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Havas hegycsúcs
2014.01.07

havas-hegycsucs-copy.jpg

Hozzávalók 0,5 kg darált háztartási keksz (boltban készen is kapható), 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj (margarin), 3 ek kakaó, 2 tojássárgája5-6 ek baracklekvár (vagy más savanykás lekvár), 2 ek rum (vagy 2-3 mk rumaroma) A tetejéhez 2 db tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés A darált kekszet egy mély tálban összedolgozzuk a 15 dkg porcukorral, a vajjal, a kakaóval, a 2 tojássárgájával, a lekvárral és a rummal. Ha túl száraz, adhatunk hozzá még egy kis lekvárt, ha túl puha, akkor egy kevés darált kekszet.

A tojásfehérjéket robottal elkezdjük habbá verni, közben apránként hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Nem marad habszerű, de éppen így jó.

Összeállítás Egy citromfacsaró belsejét műanyag fóliával kibéleljük, félig töltjük a kókuszos masszával, amit kissé belenyomkodunk, majd a maradék helyre kerül a kakós kekszmassza. A citromfacsarót ezután megfordítjuk és a fólia segítségével a formát tányérra segítjük - nem lesz nehéz.

Ebből a mennyiségből kb. 30 db süteményünk lesz, attól függ, mekkora a citromfacsarónk. Zárt dobozban tárolva pár napig eltartható desszert.

Tipp Mindig friss tojásból készítsük! Tehetünk minden süteménybe, a massza közepébe egy-egy szem meggybefőttet vagy rumos meggyet is.

Ezt a mutatós és igazán finom desszertet GubiGabi, Iluska és Ella receptjei alapján készítettük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.