Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet harcsa, filézve, bőre nélkül, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 db citrom leve és 1 citrom reszelt héja, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 dk vaj, 2+2 ek olaj, só, bors
Elkészítés A harcsaszeleteket zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal és egy citrom reszelt héjával bedörzsöljük, 2 ek olajjal, citromlével meglocsoljuk és 2-3 órán át hűtőben pácoljuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. A halszeletek mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk rajta. Két-három percig hagyjuk párolódni, ne nagyon forgassuk, mert széttörhetnek a szeletek. Végül meglocsoljuk még egy citrom levével és megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.
Tipp Salátaágyra téve, azonnal fogyasztjuk.