Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Harcsaszeletek fokhagymával és citrommal
2014.01.16

citromos-harcsa-002.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 szelet harcsa, filézve, bőre nélkül, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 db citrom leve és 1 citrom reszelt héja, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 dk vaj, 2+2 ek olaj, só, bors

Elkészítés A harcsaszeleteket zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal és egy citrom reszelt héjával bedörzsöljük, 2 ek olajjal, citromlével meglocsoljuk és 2-3 órán át hűtőben pácoljuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. A halszeletek mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk rajta. Két-három percig hagyjuk párolódni, ne nagyon forgassuk, mert széttörhetnek  a szeletek. Végül meglocsoljuk még egy citrom levével és megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.

Tipp Salátaágyra téve, azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.