Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 80 dkg harcsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 ek olaj, 1 csapott ek őrölt pirospaprika, 2 kk só, késhegynyi őrölt fekete bors
Elkészítés A harcsáról éles késsel eltávolítjuk a bőrt, 2x2 cm-es kockákra vágjuk és félretesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat és a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Megszórjuk a paprikával, elkeverjük és azonnal felengedjük kb. fél liter vízzel. Felforraljuk és ekkor tesszük bele a harcsakockákat. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Eközben egy habverő segítségével a lisztet egy tálban simára keverjük a tejföllel és 2-3 ek vízzel, majd hozzáadjuk a forrásban levő pörkölthöz. Óvatosan megkeverjük, hogy a haldarabok ne törjenek össze és 1-2 perc alatt besűrítjük. Igény szerint vízzel hígíthatjuk.
Tipp Túrós csuszával körítve, forrón tálaljuk.