Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet harcsafilé
1 dl olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 mk őrölt bors
só
A sütéshez
1 dl olaj
A tálaláshoz
petrezselyemzöld
Elkészítés
A halszeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, a citrom reszelt héjával bekenjük, citromlével meglocsoljuk, majd egy mélyebb tálba tesszük. Az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, ráöntjük a halra, és az egészet lefedve, egy napig pácoljuk. Közben kissé meg is forgathatjuk.
Másnap először a spárgát készítjük el. Egyenként meghajlítjuk és a hajtás felőli, zsengébb részét felhasználva, hosszanti irányban meghámozzuk a spárgát (ha zöld spárgánk van, azt elég megmosni). Sós, forró vízben pár percig főzzük - ne menjünk túl messzire, mert nagyon hamar megpuhul. Leszűrjük, fedő alatt melegen tartjuk.
Ezután kisütjük a halat: grillserpenyőben, kevés olajon pirítjuk a szeletek egyik oldalát kb. 5 percig, majd a másikat kb. 3 percig.
Végül a halszeleteket és a spárgát csinosan tányérra rendezzük, az egészet petrezselyemzölddel megszórjuk.
Tipp Még látványosabb és teljesebb lehet ez a fogás, ha a spárgás halat zöldsaláta-ágyra ültetjük.