Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Harcsafilé spárgával
2016.10.05

harcsa-spargaval.jpg

 

Hozzávalók 4 főre

 

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet harcsafilé

1 dl olaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 citrom leve és reszelt héja

1/2 mk őrölt bors

A sütéshez

1 dl olaj

A tálaláshoz

petrezselyemzöld

 

Elkészítés

 

A halszeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, a citrom reszelt héjával bekenjük, citromlével meglocsoljuk, majd egy mélyebb tálba tesszük. Az olajat elkeverjük  a zúzott fokhagymával, ráöntjük a halra, és az egészet lefedve, egy napig pácoljuk. Közben kissé meg is forgathatjuk.

 

Másnap először a spárgát készítjük el. Egyenként meghajlítjuk és a hajtás felőli, zsengébb részét felhasználva, hosszanti irányban meghámozzuk a spárgát (ha zöld spárgánk van, azt elég megmosni). Sós, forró vízben pár percig főzzük - ne menjünk túl messzire, mert nagyon hamar megpuhul. Leszűrjük, fedő alatt melegen tartjuk.

 

Ezután kisütjük a halat: grillserpenyőben, kevés olajon pirítjuk a szeletek egyik oldalát kb. 5 percig, majd a másikat kb. 3 percig.

 

Végül a halszeleteket és a spárgát csinosan tányérra rendezzük, az egészet petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

Tipp Még látványosabb és teljesebb lehet ez a fogás, ha a spárgás halat zöldsaláta-ágyra ültetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.