Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
50 dkg afrikai harcsafilé
só
A raguhoz
4 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál bazsalikom
fehérbors
cayenne-i bors
10 szem kapribogyó
5 db szardellafilé
3 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
A körítéshez
8 db közepes sárgarépa
5 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
só
Elkészítés
A megtisztított, vékonyan felszeletelt újhagymából, zúzott fokhagymából, apróra vágott kapribogyóból és szardellából a fűszerek hozzáadásával nyers ragut készítünk, és felöntjük a citrom levével. A halszeleteket félbevágjuk, lemossuk, a vizet papírtörölközővel alaposan leitatjuk róluk. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, majd a raguval rétegezve egy jól zárható tálba lerakjuk, és legalább egy órán át állni hagyjuk.
Egy óra elteltével a halszeleteket egy sütőtálba helyezzük, ügyelve, hogy mindegyik tetejére jusson a raguból. 200 fokos sütőben, lefedve pároljuk 20-25 percig, majd lefedés nélkül további 10-15 percig sütjük (amíg a teteje megsül).
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. A megtisztított, felkarikázott répát a vajra dobjuk, sózzuk, megszórjuk a cukorral, közben kevergetjük. megpirult, lefedve puhára pároljuk, majd a hallal együtt kínáljuk. A karamellizált, édeskés íz kellemesen illeszkedik a hal csípős-savanykás zamatához.