Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet harcsafilé, 1 kk halfűszer-keverék, 2 kk mustár, 1 ek olívaolaj, 1 db citrom leve, a mártáshoz 2 db nagy cukkini (vagy 4 db kicsi), 1 fej lilahagyma, 4 szelet bacon, 1 ek olaj, 1 db piros kaliforniai paprika, 6-8 db szárított paradicsom olajban eltéve, 1 kk majoránna, 1 csokor friss petrezselyemzöld, só, bors, 2 dl főzőtejszín, 1 csomag orsótészta, a tészta főzéséhez só, olaj
Elkészítés A főzést a hal pácolásával kezdjük. A mustárból, olajból, sóból, borsból pácot készítünk és a halszeletek mindkét oldalát gazdagon bekenjük vele. Az így bepácolt harcsaszeleteket letakarva, legalább egy órán keresztül hűtőben tartjuk.
A mártáshoz a hagymát felcsíkozzuk, a cukkinikat félkarikákra vágjuk, a paprikát és a szárított paradicsomot felkockázzuk. A bacont felcsíkozzuk és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a többi feldarabolt zöldséget, lefedjük és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Fűszerezzük majoránnával, és hozzákeverjük a tejszínt. Rövid idő alatt összeforraljuk, megszórjuk friss, aprított petrezselyemzölddel, és melegen tartjuk.
Míg a zöldségek párolódnak, sós, forró vízben feltesszük főni a tésztát. Egy kanál olajat is tegyünk bele, hogy ne ragadjon össze.
Egy vastag aljú, rácsos serpenyőt kissé kiolajozunk, felforrósítunk, és a halszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. Oldalanként kb. 5-5 perc szükséges, ha a halszeletek ujjnyi vastagok. A végén mindegyiket meglocsoljuk frissen facsart citromlével és néhány pillanatig hagyjuk pirulni.
Tálalás A leszűrt tésztát tányérokra szedjük, gazdagon szedünk rá a cukkinis mártásból, majd mindegyikre ráhelyezünk 2-2 szelet frissen kisült halszeletet.