Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hal kabátban, Zolitól
2014.04.09

img_2243.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 szelet alaszkai tőkehal, 4 ek paradicsompüré, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk darált "Erős Pista", 1 mk oregánó és bazsalikom, 1 kis üveg szardella, 1 db citrom, 1 ek kapribogyó, 15 dkg kenyér (3-4 szelet), só, bors, olívaolaj

Elkészítés A halszeleteket olívaolajjal kikent, hőálló tálba fektetjük, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A tálat kb. 10 percre 200 Celsius fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Ezalatt aprítógépbe (turmixkészülékbe) tesszük a kenyeret, a fokhagymát, a kapribogyót, ráöntjük az üveg szardella alól az olajat és összeaprítjuk, majd tálba szedjük.

Ezután összeturmixoljuk a paradicsomot, a paprikakrémet, az oregánót és a bazsalikomot, a szardellát és a citromot. Nem baj, ha kicsit darabos marad.

A tálat óvatosan, kesztyűvel megfogva kivesszük a forró sütőből, ráöntjük a halra a paradicsomos- fűszeres krémet, majd a kenyérmorzsát is rákanalazzuk úgy, hogy szépen befedje a halat.

Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a kenyérmorzsa szép aranybarnára nem pirul.

Tipp Köretként párolt rizst adhatunk hozzá, de bármivel jó, pl. krumplipürével vagy párolt zöldségekkel is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.