Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 szelet alaszkai tőkehal, 4 ek paradicsompüré, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk darált "Erős Pista", 1 mk oregánó és bazsalikom, 1 kis üveg szardella, 1 db citrom, 1 ek kapribogyó, 15 dkg kenyér (3-4 szelet), só, bors, olívaolaj
Elkészítés A halszeleteket olívaolajjal kikent, hőálló tálba fektetjük, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A tálat kb. 10 percre 200 Celsius fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Ezalatt aprítógépbe (turmixkészülékbe) tesszük a kenyeret, a fokhagymát, a kapribogyót, ráöntjük az üveg szardella alól az olajat és összeaprítjuk, majd tálba szedjük.
Ezután összeturmixoljuk a paradicsomot, a paprikakrémet, az oregánót és a bazsalikomot, a szardellát és a citromot. Nem baj, ha kicsit darabos marad.
A tálat óvatosan, kesztyűvel megfogva kivesszük a forró sütőből, ráöntjük a halra a paradicsomos- fűszeres krémet, majd a kenyérmorzsát is rákanalazzuk úgy, hogy szépen befedje a halat.
Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a kenyérmorzsa szép aranybarnára nem pirul.
Tipp Köretként párolt rizst adhatunk hozzá, de bármivel jó, pl. krumplipürével vagy párolt zöldségekkel is.