Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
6 dl tej
10 dkg cukor
fél rúd vanília
5 tojás
8 dkg rétesliszt
Elkészítés
A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. A tejet a maradék cukor felével és a hosszában kettévágott vaníliarúd hozzáadásával felforraljuk.
Ezalatt a tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
A felforrt tejből kivesszük a vaníliarudat, majd több adagban hozzáöntjük a lisztes-tojásos keverékhez és kézi habverővel simára keverjük. Utána az egészet visszatesszük a főzőlapra és a habverővel folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg besűrűsödik.
Végül a habverővel beleforgatjuk a tojások habját is.
Tipp Pohárdesszertként, piskótákhoz, vagy akár készen kapható képviselőfánk-tészta megtöltéséhez is felhasználhatjuk. Csakis friss tojásból készítsük!