Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg baconkocka, 5 dkg reszelt sajt, 1 mk só, 1 mk bors, 1 mk majoránna, 1 mk pirospaprika, 1 mk őrölt köménymag, 2 ek tejföl, 2-3 ek olaj, 10 dkg reszelt sajt a szendvicsek tetejére és kb. 12 szelet kenyér
Elkészítés Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, megsütjük rajta a baconkockákat és összepároljuk a felkockázott vöröshagymákkal. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel, pirosparikával, belekeverjük a tejfölt, végül pedig a reszelt sajtot és zúzott fokhagymát is. Sűrű krémmé főzzük.
A kenyérszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és gazdagon megkenjük a krémmel. Megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőbe téve kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Paradicsomokkal díszítve tálaljuk.