Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagymás-sonkás batyu
2013.05.14

dsc09419-copy.jpg

Hozzávalók 6 batyuhoz 1 nagyobb fej lilahagyma, 1 dl tejföl, 6 dkg füstölt sonka, fél csomag kész leveles tészta (kb. 13 dkg), 2-3 ek olaj, szükség szerint só, 1 tojás sárgája, reszelt sajt a tetejére

dsc09412-copy.jpg

Elkészítés A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, 1-2 ek olajon üvegesre dinszteljük. Amíg hűl, a sonkát ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. Ezután a hagymát és a sonkát elkeverjük a tejföllel. Ha nem elég sós a hús, akkor kicsit megsózzuk az egészet. A tésztát hat egyenlő négyzetre vágjuk. Muffinsütő formát kiolajozunk, és minden mélyedésébe beleigazítunk egy-egy tésztakockát. Mindegyiket megtöltjük a tejfölös keverékkel.

A tészták széleit behajtjuk középre, majd az így keletkezett batyukat tojássárgájával megkenjük, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben készre sütjük.

Tippek Érdemes szilikon muffinsütőt használni, abból könnyű kitessékelni a kész batyukat. Kínáljuk friss zöldsalátával, paradicsommal, vagy paradicsomsalátával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.