Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 nagyobb sárgarépa, 2 fej lilahagyma, 1-2 citrom, 2-3 ek cukor, 2-3 ek olivaolaj, só
Elkészítés A megtisztított répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a vékonyra szeletelt hagymát és zárható üvegbe tesszük. Hagyományos salátalevet készítünk kb. 3-4 dl víz, valamint a citromlé, a cukor és a só felhasználásával, amibe belekeverjük az olajat is, ezt ráöntjük a hagymás répára, majd kissé összerázzuk az egészet. Az üveget lezárjuk és a salátát hűtőben néhány órán át érleljük. Leve nélkül, leszűrve kínáljuk (így könnyebb elfogyasztani).
Tipp Reszelhetünk bele egy almát is. Sültekhez köretként is remek.