Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagymás káposztasaláta
2013.10.10

hagymas-kaposztasalata.jpg

Hozzávalók 1 kisebb fejeskáposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, kb. 6 dl víz, 3-4 ek 10%-os ecet, 1 ek só, 4-5 ek cukor, 3-4 ek olaj, 1 mk őrölt köménymag

Elkészítés A káposztából kivágjuk a torzsáját, leszedjük külső leveleit. Ezután legyaluljuk vagy késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. Besózzuk és félretesszük. A hagymát nagyon vékony karikákra vagy apróra vágjuk.

Felforraljuk a vizet, majd egy kevés só, továbbá a cukor, az ecet és az olaj, a kömény hozzáadásával salátalevet készítünk belőle.

Jól kinyomkodjuk a káposztából  a sós levet, majd a káposztát összekeverjük a hagymával, végül ráöntjük a salátalevet. Tálalásig csavaros üvegben hűtjük, hogy összeérjenek az ízei.

Tipp Tavasszal zsenge új káposztából, újhagymából is készülhet - ilyenkor nem kell erősen sózni és kifacsarni a káposztát. Elég csak egy kissé besózva 1 órán át állni hagyni, és közben néhányszor megkevergetni. Ezután a fenti módon járjunk el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.