Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagymás csirkerolád, Dobitól
2016.04.14

img_0300.jpg

Hozzávalók 2 főre:

1 nagy csirkemell
négy szál újhagyma (a zöldjével együtt)
barbecue fűszerkeverék
majoránna
1 db vöröshagyma
egy deci sör
olaj
    A páchoz:
2 dl joghurt
medvehagyma
metélőhagyma (snidling)
borsikafű

Elkészítés A csirkemellet kicsontozzuk, félbevágjuk, megmossuk, szárazra töröljük. A két fél mellet lapjával bevágjuk, kiterítjük (hogy minél nagyobb szeletet kapjunk), és fólia alatt kiverjük. A joghurtból és a szárított-őrölt, vagy friss, felaprított fűszerekből elkészítjük a pácot. A páccal bevont hússzeleteket  jól záródó edényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a húst a pácból kiemeljük, a szeleteket egy deszkára terítjük, megszórjuk a barbecue fűszerkeverékkel, és a megtisztított újhagyma szálakra szorosan felcsavarjuk, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, majoránnával meghintjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, négy részbe vágjuk. A csirkeroládokat egy sütőtálba fektetjük, alájuk öntünk egy kevés olajat, egy deci sört, mellédobjuk az elnegyedelt hagymát, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben, időnként a sörös olajjal meglocsolva pároljuk. Amikor a hús megpuhul (kb. 30-40 perc), a fóliát eltávolítjuk, és a roládokat kissé megpirítjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.