Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Habos almás lepény, Levintől
2016.04.02

habos-almas-sutemeny.jpg

Hozzávalók
750 g alma
200 g vaj
3 tojás
300 g cukor
1 rúd vanília
4 evőkanál tej
125 g finomliszt
150 g rétesliszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
fél citrom
1 teáskanál mézeskalácsfűszer vagy sima őrölt fahéj

Elkészítés

A vajat 100 g cukorral és a fél vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük.

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a tejjel együtt a vajas masszához adjuk.

A liszteket, a sütőport és a sót alaposan elkeverjük, majd kisebb adagokban eldolgozzuk a vajas masszával. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

Az almákat megmossuk, hámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a levét, a fűszert és 100 g cukrot.

Az almás keveréket elsimítjuk a tésztamassza tetején, betoljuk a sütőbe, és 25 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjét a maradék 100 g cukorral és a vaníliarúd másik, kikapart felével kemény habbá verjük. A habot a sütőből kivett tészta tetejére kenjük.

További 20 perc alatt készre sütjük.

Levin mondja Ez számomra igazi nagymamás recept, puha tésztával, fűszeres töltelékkel, édes tojáshabbal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.