Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
750 g alma
200 g vaj
3 tojás
300 g cukor
1 rúd vanília
4 evőkanál tej
125 g finomliszt
150 g rétesliszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
fél citrom
1 teáskanál mézeskalácsfűszer vagy sima őrölt fahéj
Elkészítés
A vajat 100 g cukorral és a fél vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a tejjel együtt a vajas masszához adjuk.
A liszteket, a sütőport és a sót alaposan elkeverjük, majd kisebb adagokban eldolgozzuk a vajas masszával. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
Az almákat megmossuk, hámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a levét, a fűszert és 100 g cukrot.
Az almás keveréket elsimítjuk a tésztamassza tetején, betoljuk a sütőbe, és 25 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét a maradék 100 g cukorral és a vaníliarúd másik, kikapart felével kemény habbá verjük. A habot a sütőből kivett tészta tetejére kenjük.
További 20 perc alatt készre sütjük.
Levin mondja Ez számomra igazi nagymamás recept, puha tésztával, fűszeres töltelékkel, édes tojáshabbal.