Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Habkenyér borkrémmel
2016.03.07

p1180435.jpg

Hozzávalók

A habkenyérhez

4 db tojásfehérje, pici só

12 dkg porcukor

8 dkg liszt

késhegynyi szódabikarbóna

kb. 5-5 dkg darabolt dió, csokoládé, mazsola, kandírozott gyümölcs

2 ek olvasztott vaj, vagy 2 ek olaj

vaj és liszt az őzgerinc forma kikenéséhez, lisztezéséhez

A borkrémhez

4 db tojássárgája

2,5 dl száraz fehérbor

8 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés

Először a habkenyeret készítjük el. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, beleszitáljuk és óvatosan elkeverjük a porcukrot, majd a lisztet a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olvasztott vajat (vagy olajat), majd belekeverjük a csokit, mazsolát, diót stb. Érdemes a csoki- és gyümölcsdarabokat előzőleg lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjenek le a sütemény aljára.

Az őzgerinc formát alaposan kikenjük vajjal, lisztet szórunk rá, körbeütögetjük, hogy mindenhová jusson. Beletöltjük a masszát, hideg sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A borkrém elkészítése A tojássárgákat habverővel összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és fokozatosan felöntjük a szoba hőmérsékletű borral. Egy méretben a tálhoz illő lábosban vizet forralunk, ráhelyezzük a tálat, de az alja ne érjen bele a vízbe. A forrásban levő víz ne zubogjon, inkább csak gyöngyözve gőzölögjön. Egy habverővel folyamatosan, gyors mozdulatokkal verjük a boros krémet, amíg sűrű, habos állagú nem lesz. Vigyázzunk, a tojás könnyen kicsapódhat, ezért ne forraljuk túl hevesen.

A krémet hagyjuk kihűlni, majd hűtőben alaposan lehűtjük.

Tálalás A süteményt felszeleteljük és leöntjük a borkrémmel.

Tipp Úgy is finom, ha melegen, kis tálkába téve kínáljuk a borkrémet, és kanalazgatjuk a felszeletelt süteményhez.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.