Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gyümölcsös-túrós kehely, Dobitól
2017.04.12

gyumolcsos-kehely.jpg

Hozzávalók 6 főre

25 dkg tehéntúró

4 dl krémes joghurt

2 dl habtejszín

5 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

1 citrom héja

3 narancs héja

1/2 narancs leve

2 evőkanál szilva- vagy meggydzsem

10-12 db babapiskóta

likőr

2 db barackbefőtt

A díszítéshez

mentalevelek

gránátalma

Elkészítés

A túrót alaposan összetörjük, a joghurttal, habtejszínnel, porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, majd kettéválasztjuk.

Az egyik adag túrót a citrom reszelt héjával és a dzsemmel, a másik adag túrót a narancs reszelt héjával és a narancs levével elkeverjük. A babapiskótát eltördeljük, a likőrrel meglocsoljuk.

Üvegpoharakba rétegezzük a túrót és a hozzávalókat: a pohár aljába helyezzük a kis darabokra vagdalt barackot, majd a dzsemmel ízesített túrót, ezután következik a likőrös piskóták rétege, végül a narancs ízesítésű túró.

A kelyheket mentalevélkékkel, gránátalmamagokkal díszítve kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.