Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 főre
25 dkg tehéntúró
4 dl krémes joghurt
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom héja
3 narancs héja
1/2 narancs leve
2 evőkanál szilva- vagy meggydzsem
10-12 db babapiskóta
likőr
2 db barackbefőtt
A díszítéshez
mentalevelek
gránátalma
Elkészítés
A túrót alaposan összetörjük, a joghurttal, habtejszínnel, porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, majd kettéválasztjuk.
Az egyik adag túrót a citrom reszelt héjával és a dzsemmel, a másik adag túrót a narancs reszelt héjával és a narancs levével elkeverjük. A babapiskótát eltördeljük, a likőrrel meglocsoljuk.
Üvegpoharakba rétegezzük a túrót és a hozzávalókat: a pohár aljába helyezzük a kis darabokra vagdalt barackot, majd a dzsemmel ízesített túrót, ezután következik a likőrös piskóták rétege, végül a narancs ízesítésű túró.
A kelyheket mentalevélkékkel, gránátalmamagokkal díszítve kínáljuk.