Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 nagyobb szelet filézett csirkemell
1 ek mustár
2 ek olaj
4 ek liszt
4 ek tejföl
2 db tojás
15 dkg szeletelt gyulai kolbász
só, bors
3 ek zsemlemorzsa
kevés vaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemell szeleteket mustárban, olajban pár órán át pácoljuk. Sütés előtt megsózzuk, borsozzuk, kevés lisztbe forgatjuk, és olvasztott vajon hirtelen mindkét oldalukat elősütjük, majd szorosan egymás mellé egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe fektetjük. A felkarikázott kolbászokat a szeletek tetejére rendezzük. A tejfölből, felvert tojásból lágy masszát keverünk, sózzuk, borsozzuk, és befedjük vele a kolbászos szeleteket. A tetejére is vékony réteg zsemlemorzsát szórunk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Zöldpaprikával, paradicsommal körítve fogyasztjuk.