Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20 darabhoz
1 tekercs friss leveles tészta, előhűtött
2 ek sűrű lekvár (pl.barack, vagy szilva)
1 db tojás
5 dkg pirított mogyoró
2 ek porcukor
1 narancs reszelt héja
Elkészítés A mogyorót ledaráljuk, összekeverjük a lekvárral, a reszelt narancshéjjal, majd a tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és azt is a mogyorós töltelékhez keverjük.
A leveles tésztát kitekerjük (a selyempapíron hagyva dolgozunk vele) és megkenjük a krémmel, majd papír segítségével a tésztát félbehajtjuk. Megkenjük a tojás sárgájával, és derelyeszaggatóval 20 egyforma csíkra vágjuk.
Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A töltött lekváros csíkokat a két végüknél megfogjuk és csavarunk egyet rajtuk, így sorakoztatjuk a tepsibe.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a stanglikat kb 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük, majd hagyjuk jól kihűlni.
Igazi keleties csemegét kapunk fél óra alatt!