Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 cs kész leveles tészta, 10-15 dkg dióbél, 2-4 ek cukor (ízlés szerint), 1/2 citrom reszelt héja, a kenéshez 1 tojás sárgája
Elkészítés A tésztát kiterítjük, egyenletesen meghintjük a durvára vágott dióbéllel és a citromhéjjal elkevert cukorral. Picit rányomkodjuk, majd a tésztát felcsavarjuk és kb. 1 cm-es korongokat vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatunk. Mindnek a tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
Tipp Ha hűlés után zárt műanyag dobozban tároljuk a süteményt, megpuhul és jól eláll. 2-3 ek natúr kakaópor és ugyanennyi cukor felhasználásával hasonlóan készíthetünk gyors kakaós csigát is.