Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kg gyümölcshöz 20 dkg cukor, 1 csomag Dzsemfix Szuper, egy darabka friss, reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
Elkészítés Tiszta, száraz csavaros üvegeket készítünk elő. A meggyet kimagozzuk, tetszés szerint bozmixerrel kissé összetörjük vagy egészben hagyjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet, és kevergetve felforraljuk. Tovább keverjük, 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gyömbért. Ezután már csak egyet rottyantunk rajta.
A lekvárt azonnal az üvegekbe merjük, azokat szorosan lezárjuk és fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztban, lassan hűtjük ki.
Tipp Mi 3/4 rész meggyből és 1/4 rész édes cseresznyéből készítettük, és úgy is nagyon finom lett.