Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Grillsajt egresraguval, jégsalátában tálalva
2013.08.10

grillsajt-egresraguval-jegsalatakosarban-013.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 doboz natúr grillsajt (szupermarketekben kapható), 1 kis üvegnyi egresragu (lásd a receptet), 1 fej jégsaláta, 4-5 levél friss citromfű, 1 üveg egresraguhoz 1/2 kg piros köszméte (egres), 4 ek meggyszörp vagy málnaszörp, 1 db citrom héja, 1 mk őrölt fahéj, 1 mk őrölt szegfűszeg, 1 cs vaníliás cukor

egres-009.jpgElkészítés Először az egresragut főzzük meg. A köszmétét megmossuk, leszárazzuk, megtisztítjuk. Egy lábosban összekeverjük a szörpöt, a citromhéjat, a fűszereket, a vaníliás cukrot, és kissé felmelegítjük. Hozzáadjuk a köszmétét és felforraljuk. Pár perc alatt besűrítjük, majd fogyasztásig zárható üvegbe tesszük.

Fogyasztás előtt kb. 15 perccel kezdjük elkészíteni a grillezett sajtot.  A grillsajtokat 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk ( kb. 16-18 kis szelet lesz belőle) és bordázott aljú, előmelegített serpenyőben, olaj nélkül mindkét oldalukat pár perc alatt piros-ropogósra sütjük. Vigyázzunk, ne égessük meg.

Egy nagyobb tálat beterítünk jégsalátalevelekkel (legjobb, ha kis csónakokhoz hasonlítanak, tehát a belső leveleket használjuk). Mindegyikbe fektetünk egy frissen sült sajtot, rákanalazunk az egresraguból, megszórjuk friss, aprított citromfűvel és azonnal fogyasztjuk.

Tipp A sajtokat a salátaszeletekkel együtt vesszük kézbe és úgy haraphatjuk,  mint egy finom, szépen megrakott szendvicset. Kiváló előétel,  jéghideg, száraz pezsgőt kínáljunk hozzá, nem fogunk csalódni!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.