Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Grillezett zöldségek narancsos-mustáros öntettel
2013.09.04

grillezett-zoldsegek-narancsos-ontettell-009.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 40 dkg gomba, 2 db lilahagyma, 40 dkg sütőtök, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 fej fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj

Az öntethez 0,6 dl frissen facsart narancslé, 1 ek fehérborecet, 1 kk dijoni magos mustár, 2 ek aprított snidling

Elkészítés A padlizsánt felkarikázzuk, besózzuk és negyed órán át állni hagyjuk, végül papírral leitatjuk.Míg a padlizsán a sóban áll, a zöldségeket megtisztítjuk, a sütőtököt feldadaraboljuk, a hagymát, cukkinit és paprikát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük. 

Ezután elkészítjük  az öntetet: a mustárt, narancslevet,ecetet és a snidlinget zárható üvegben összekeverjük és alaposan összerázzuk. Hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A grill-lapot felmelegítjük, beolajozzuk és a padlizsánokat megsütjük, tálra fektetjük. Ezután a többi zöldség következik, falapátokkal dolgozva többször összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a megsült zöldségeket a padlizsánokra halmozzuk.

Az így előkészített zöldségeket leöntjük a narancsos szósszal, végül pedig megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.

Tipp A sütéshez egy-két szelet bacont is használhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.