Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Grillezett tőkehal kaporöntettel, Dobitól
2017.05.19

grillezett-tokehal-kaporontettel.jpg

 

Hozzávalók 3 főre

60-70 dkg tőkehalfilé

5 dl tej

8-10 fej fokhagyma

5 dl kaukázusi kefír (sűrű)

1 csokor (vagy 2-3 evőkanál szárított) kapor

1/2 citrom leve

1/2 grapefruit leve

5 dkg vaj

bors

 

Elkészítés

A fagyasztott halat felolvasztjuk, és leöntjük a megtisztított, áttört fokhagymával elkevert, sózott tejjel, majd néhány órán át állni hagyjuk.

 

A kaprot és egy gerezd áttört fokhagymát olvasztott vajon megfuttatjuk, majd a kefírhez adjuk, és ízlés szerint megsózzuk, félretesszük. A citrom és a grapefruit levét kipréseljük, összekeverjük.

 

A halszeleteket a tejből kiemeljük, lecsöpögtetjük. Egy megforrósított grillserpenyőben vajat olvasztunk, és a haldarabokat belehelyezzük, rálöttyintünk egy keveset a citromos grapefruitléből, és néhány percig sütjük a szeletek egyik oldalát, majd megfordítjuk, és megsütjük a szeletek másik oldalát is.

 

Forrón tálaljuk, a kaporöntetet langyosan kínáljuk a hal mellé.

 

Tipp A grillezett halhoz sült krumplit vagy petrezselymes krumplit adhatunk körítésként. A kaporöntethez áttört fokhagyma helyett adhatunk fokhagymaport vagy – krémet a szósz egyenletes állaga érdekében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.