Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Grillezett cukkinival töltött lepénykenyér, Levintől
2016.01.14

grillezett-cukkinival-toltott-lepenykenyer.jpg

 

Hozzávalók

1 adag pizzatészta

1 cukkini

2 evőkanál joghurt és 1 evőkanál tejföl (vagy 3 evőkanál görög joghurt)

1-2 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

néhány szem olajbogyó

100 g reszelt sajt (ehhez most a legjobb a feta-jellegű)

só, bors

petrezselyem, chili

olívaolaj

 

Elkészítés

A megkelesztett tésztát két részre vágjuk, és vékony korongokká nyújtjuk.

A cukkinit felkarikázzuk, és kevés olívaolajon, sóval, borssal mindkét oldalát meggrillezzük. Lecsepegtetjük.

A felaprított fokhagymát a megmaradt olajon picit megdinszteljük, majd lezárjuk alatta a tüzet. A fokhagymás olajba keverjük a tejfölt, a joghurtot, a pici kockákra vágott paradicsomot, a felaprított olajbogyót, végül a sajtot. Petrezselyemmel, chilivel, és ha szükséges: még sóval ízesítjük - kivéve, ha fetasajtot használunk, mert az önmagában is elég sós.

A tölteléket kettéosztjuk a tésztakorongok egyik felén, majd óvatosan ráhajtjuk a másikat.

Kiolajozott sütőlapon, előmelegített sütőben, 200°C-on aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.