Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Grillezett barack szárított sonkával, Levintől
2015.08.08
grillezett-barack-szaritott-sonkaval.jpg
 
Hozzávalók 4 személyre
 
3 nagyobb, sárga húsú őszibarack
4 szelet füstölt, szárított sonka
1 evőkanál vaj
1 evőkanál méz (én facéliamézet használtam)
só, bors
1 evőkanál cukor
víz
balzsamecet
 
Elkészítés
 
A barackokat hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel. Serpenyőben hevítsünk vajat, tegyük bele a barackszeleteket. Csorgassuk rájuk a mézet, és néhányszor megforgatva süssük át. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítsük. Melegen, a sonkával együtt tegyük tálra.
 
Egy másik edényben hevítsünk cukrot és karamellizáljuk. Öntsünk hozzá egy kevés vizet és néhány evőkanál balzsamecetet. (Vigyázzunk, amikor a karamellizálódott cukorra folyadékot öntünk!) Forraljuk sziruppá. Ezzel csepegtessük meg a barackot és a sonkát.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.