Hozzávalók 4 személyre
3 nagyobb, sárga húsú őszibarack
4 szelet füstölt, szárított sonka
1 evőkanál vaj
1 evőkanál méz (én facéliamézet használtam)
só, bors
1 evőkanál cukor
víz
balzsamecet
Elkészítés
A barackokat hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel. Serpenyőben hevítsünk vajat, tegyük bele a barackszeleteket. Csorgassuk rájuk a mézet, és néhányszor megforgatva süssük át. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítsük. Melegen, a sonkával együtt tegyük tálra.
Egy másik edényben hevítsünk cukrot és karamellizáljuk. Öntsünk hozzá egy kevés vizet és néhány evőkanál balzsamecetet. (Vigyázzunk, amikor a karamellizálódott cukorra folyadékot öntünk!) Forraljuk sziruppá. Ezzel csepegtessük meg a barackot és a sonkát.