Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 nagy rózsaszín grapefruit
5 db mandarin
12 dkg tehéntúró
1,5 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 vaníliás cukor
késhegynyi gyömbérpor
tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés
A grapefruitot alaposan megmossuk (az asztalra kerül majd, mert a gyümölcs héjában szolgáljuk fel a desszertet), "derékban" kettévágjuk, majd óvatosan kivájjuk a gyümölcs húsát, a hártyától megtisztítjuk, apró darabkákra
vagdaljuk.
A mandarinokat megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, három mandarin gerezdjeit felaprózzuk, a fennmaradó két mandarin gerezdjeit a díszítéshez félretesszük.
A tehéntúrót a tejszínnel fellazítva áttörjük, a gyümölcsdarabokkal elkeverjük, cukrozzuk, gyömbérporral ízesítjük, majd a grapefruit héjakba töltjük, és néhány órára behűtjük. Tálaláskor díszítjük a félretett mandaringerezdekkel, tejszínhabbal.
Tipp Könnyű, üdítő desszert, különösen finom nehezebb főételek után.