Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Görögös csirkemellcsíkok
2016.07.09

gorog-csirkemellcsikok2.jpg

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg filézett csirkemell

2 ek görög (gyros) fűszerkeverék

2 ek mustár

2 ek olaj

2 gerezd fokhagyma

1 db citrom leve

2 db kígyóuborka

4 db paradicsom

10 dkg feta sajt

10 dkg fekete olajbogyó

2 ek citromos olívaolaj

1 csokor friss mentalevél

2 dl görög joghurt

só, bors

Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk, mustárral, zúzott fokhagymával és olajjal összekeverjük és kb. 2 órán keresztül hűtőben pácoljuk.

A görög joghurtot megsózzuk, borsozzuk, beleaprítjuk a mentaleveleket, lezárható üvegbe tesszük és felhasználásig hűtőben tartjuk.

A pácolt csirkemellcsíkokat megszórjuk a görög fűszerkeverékkel és egy serpenyőben kevés olajon piros ropogósra sütjük. A végén meglocsoljuk egy citrom levével, a serpenyőben lefedve melegen tartjuk.

Egy nagy, lapos tálon körben elrendezzük a (lehetőleg csíkosan meghámozott, hogy egy kevés maradjon a héjából is) és felkockázott kígyóuborkát, a felcikkezett paradicsomokat, a felkockázott fetát és az olajbogyókat. A közepébe halmozzuk a csirkemellcsíkokat, meglocsoljuk a mentás görög joghurttal és kevés citromos olívaolajjal. Azonnal fogyasztjuk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.