Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Görög saláta
2011.08.25

gosa.jpgHozzávalók 4 főre 1 közepes fej (jég)saláta, 2 középméretű kígyóuborka, 3-4 kis paradicsom, 1 kis üveg fekete, magozott olivabogyó, 1 kis fej lilahagyma vagy 2-3 szál újhagyma, 2 doboz feta sajt, az öntethez kb. 4 ek olivaolaj, szárított vagy friss oregano, ízlés szerint só

Elkészítés A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, néhány nagy levelet félreteszünk, a többit apró darabokra tépkedjük. A megmosott uborkát és paradicsomot kockára, a hagymát vékony karikára vágjuk, összevegyítjük a salátalevéllel és a lecsepegtetett olivabogyóval. Egy kis tálban összekeverjük az olajat, az oreganót és a sót, majd az öntetet a zöldségre öntjük és a salátát kissé átforgatjuk. Szépen mutat, ha egész salátalevelekre halmozva kínáljuk, tetején a félbe (vagy apró kockákra) vágott feta sajtokkal és egy kevés oreganóval.

Tipp Az öntethez tetszés szerint 2-3 ek borecetet vagy citromlevet, és egy kevés őrölt borsot  is keverhetünk. A salátát akár zöldpaprikával is gazdagíthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.