Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 közepes db burgonya, 4-5 ek olívaolaj, 1 kk szárított oregánó, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 db citrom leve, 1,5 dl húsleves (kockából), só, frissen őrölt bors
Elkészítés A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra. A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk fel egyforma drabokra.Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, oregánót, citromlevet, húslevest, sót és borsot. Tegyük bele a burgonyadarabokat. Alaposan keverjük össze, hogy a páclé jól befedje mindet. Egy nagy tepsit kenjünk ki kevés olajjal és fektessük bele a burgonyát, öntsük rá a maradék páclevet. Süssük egy órán át, félidőben óvatosan forgassuk meg, hogy minden oldal egyformán piruljon.
Amikor kivesszük a sütőből, még sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint, és frissen csavart citromlével is ízesíthetjük.
Tipp Ez a burgonya üdítően friss köretként kerülhet be a recepttárunkba: kiválóan illik báránysülthöz, de csirkéhez, pulykához is.