Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
kb. 15-20 dkg makaróni
15 dkg sonka
6-8 fej gomba
5 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
só
bors
kakukkfű
snidling
szerecsendió
olaj
Elkészítés A megtisztított, cikkekre vágott gombát a vajon többször átforgatjuk, a felkockázott sonkát hozzáadjuk, a snidlinggel, kakukkfűvel és sóval meghintjük, majd puhára pároljuk.
A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval meghintjük, és egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, és az öntetet a gombás-sonkás elegyhez adjuk.
A makarónit sós-olajos vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és egy mély, kivajazott sütőtálba tesszük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a gombás-sonkás öntetbe keverjük, majd az egészet a makarónival összeforgatjuk.
A tésztát letakarás nélkül, 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul (kb. 30 perc).