Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás-sonkás makaróni, Dobitól
2016.06.01

20160527_132443.jpg

Hozzávalók 2 főre:

kb. 15-20 dkg makaróni
15 dkg sonka
6-8 fej gomba
5 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
kakukkfű
snidling
szerecsendió
olaj

Elkészítés A megtisztított, cikkekre vágott gombát a vajon többször átforgatjuk, a felkockázott sonkát hozzáadjuk, a snidlinggel, kakukkfűvel és sóval meghintjük, majd puhára pároljuk.
A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval meghintjük, és egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, és az öntetet a gombás-sonkás elegyhez adjuk.
A makarónit sós-olajos vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és egy mély, kivajazott sütőtálba tesszük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a gombás-sonkás öntetbe keverjük, majd az egészet a makarónival összeforgatjuk.
A tésztát letakarás nélkül, 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul (kb. 30 perc).

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.