Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás lencsesaláta, Dobitól
2015.11.08

gombas-lencsesalata.jpg

Hozzávalók

20 dkg lencse (előfőzött, konzerv)
1 kis fej lilahagyma
2 tojás
3 fej gomba
3-4 szelet szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
borsikafű
provance-i fűszerkeverék

balzsamecet
citrom (ízlés szerint, akár el is hagyható)
rozmaringos olaj

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kis darabkákra vagdaljuk, félretesszük.

A lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd a megtisztított, felszeletelt, zúzott fokhagymával, borsikafűvel és provance-i fűszerrel ízesített gombát a hagymán megpároljuk.

Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lencsét, a tojásvagdalékot, a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot, és összekeverjük. Sózzuk, majd balzsamecettel, és szükség szerint egy kevés citromlével ízesítjük.

Tipp Maradék gombából, lencséből is készíthető.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.