Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg lencse (előfőzött, konzerv)
1 kis fej lilahagyma
2 tojás
3 fej gomba
3-4 szelet szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
borsikafű
provance-i fűszerkeverék
só
balzsamecet
citrom (ízlés szerint, akár el is hagyható)
rozmaringos olaj
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kis darabkákra vagdaljuk, félretesszük.
A lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd a megtisztított, felszeletelt, zúzott fokhagymával, borsikafűvel és provance-i fűszerrel ízesített gombát a hagymán megpároljuk.
Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lencsét, a tojásvagdalékot, a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot, és összekeverjük. Sózzuk, majd balzsamecettel, és szükség szerint egy kevés citromlével ízesítjük.
Tipp Maradék gombából, lencséből is készíthető.