Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 kisebb v. közepes csirkemell, a páchoz 3 evőkanál olívaolaj (oreganóval, ha van), 4 kávéskanál mustár (csípős), fehérbors, cayenne-i bors (ha nincs: csípős pirospaprika is jó), kb. 20-25 cm póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, továbbá 50 dkg gomba, 5 dkg vaj, kakukkfű, bors, só, 3 dl száraz fehérbor, 3 kávéskanál szójaszósz, 2 csapott evőkanál liszt
Elkészítés A sütés előtti napon, de legalább 4-5 órával a sütés előtt a csirkemellet megmossuk, kisujjnyi darabokra csíkozzuk. A páchoz vékonyra szeleteljük a póréhagymát és áttörjük a megtisztított fokhagymát, összekeverjük a mustárral és a fűszerekkel, az olajjal, és a pácba beforgatjuk a csirkét, vigyázva, hogy minden darabot bevonjon. A sót csak sütés előtt 20 perccel keverjük a húshoz.
A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, és a sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítve, vajon megpároljuk.
Az enyhén megsózott, pácolt csirkedarabokat a páclével együtt lefedhető sütőedénybe tesszük, folyamatosan kevergetve erős tűzön jól megkapatjuk (5-10 perc), a bort, a szójaszószt és a párolt gombát hozzáadjuk, és letakarva, időnként megkeverve pároljuk a húst (15-20 perc). Amikor a csirke megpuhult, a fedőt levesszük, megszórjuk a gombás húst a liszttel, és a szószt besűrítjük.
Tipp Köríthetjük krumplipürével, petrezselymes-vajas főtt tésztával, és savanyúságot is kínálhatunk hozzá.