Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás-cukkinis rétes
2012.02.11

gombas-cukkinis-retes.jpgHozzávalók 4 főre 50 dkg gomba, 2 cukkini, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1 tojás, 2 ek olaj, 1 csomag réteslap, 1 dl tejföl, olaj a sütéshez

Elkészítés A gombákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, végeiket levágva fedaraboljuk. A hagymát felkockázzuk, olajon  megpirítjuk, sózzuk,  borsozzuk, hozzáadjuk a  gomba- és cukkinidarabokat és az egészet lefedve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A végén megszórjuk a felaprított peztrezselyemmel, majd amikor kihűlt, belekeverünk egy felvert tojást és félretesszük.

Egy tiszta, benedvesített konyharuhára 3 réteslapot terítünk, olajjal elkevert tejföllel egyenként mindegyiket megkenjük. A cukkinis-gombás töltelék egyharmadát a tésztalap alsó felére halmozzuk, a széleket behajtjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki, és a konyharuha segítségével a töltött tésztalapot felgörgetjük. Tepsibe emeljük és a tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A maradék réteslapot és tölteléket ugyanígy használjuk fel.

A tepsit forró sütőbe tesszük és a réteseket 20 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Akár előételként vagy köretként is felhasználható sütemény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.