Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás-ananászos farfalle, Dobitól
2015.07.20

img_8074.jpg

Hozzávalók 4 főre 1 csomag farfalle tészta (masnitészta) 1 kisebb, friss ananász, 60-70 dkg gomba, 10 dkg vaj, 3 dl főzőtejszín, 4 gerezd fokhagyma, fehér bors, cayenne-i bors, só, 1 csokor korianderlevél (kihagyható, vagy friss petrezselyemzölddel helyettesíthető)

Elkészítés Az ananászt meghámozzuk, hosszában elnegyedeljük, a negyedekből a torzsát kivágjuk, majd a negyed ananászokat kb. 1/2 cm vékonyan felszeleteljük.

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, és a vajon az áttört fokhagymával együtt megpároljuk. A megpárolt gombához hozzáadjuk a főzőtejszínt, az ananászszeleteket,  a sót, a borsot és a cayenne-i borsot. Rövid ideig forraljuk.

Az olajos-sós vízben főtt, leszűrt tésztára tesszük a gombás-ananászos öntetet, és frissen tálaljuk.

Tipp Aki a korianderlevél ízét kedveli, a koriandert a tésztára szórhatja.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.