Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 csomag farfalle tészta (masnitészta) 1 kisebb, friss ananász, 60-70 dkg gomba, 10 dkg vaj, 3 dl főzőtejszín, 4 gerezd fokhagyma, fehér bors, cayenne-i bors, só, 1 csokor korianderlevél (kihagyható, vagy friss petrezselyemzölddel helyettesíthető)
Elkészítés Az ananászt meghámozzuk, hosszában elnegyedeljük, a negyedekből a torzsát kivágjuk, majd a negyed ananászokat kb. 1/2 cm vékonyan felszeleteljük.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, és a vajon az áttört fokhagymával együtt megpároljuk. A megpárolt gombához hozzáadjuk a főzőtejszínt, az ananászszeleteket, a sót, a borsot és a cayenne-i borsot. Rövid ideig forraljuk.
Az olajos-sós vízben főtt, leszűrt tésztára tesszük a gombás-ananászos öntetet, és frissen tálaljuk.
Tipp Aki a korianderlevél ízét kedveli, a koriandert a tésztára szórhatja.