Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
50 dkg csiperkegomba
1 db vöröshagyma
2 szelet bacon szalonna
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 db borókabogyó
őrölt köménymag
pirospaprika
só
olaj
A körítéshez
kb. 20 dkg száraztészta
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A bacon szalonnát kisebb darabokra vágjuk, kiolvasztjuk. A hagymát finomra vágjuk, a bacon zsiradékán üvegesre pároljuk (ha szükséges, az olajat is hozzáadjuk), a pirospaprikával ízesítjük.
A zöldpaprikák csumáját eltávolítjuk, a paradicsomok héját forró víz alatt eltávolítjuk, majd a paprikát és a paradicsomot a vöröshagymára dobjuk, sózzuk, félig megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, a hagymára dobjuk, a megtisztított, áttört fokhagymával, köménnyel, sóval ízesítjük, a zöldséges hagymával együtt, időnként kevergetve készre pároljuk.
A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen áttörjük, a főzőtejszínhez keverjük, majd az így ízesített tejszínt lassú tűzön kevergetjük, ha túl híg, egy kevés liszttel sűrítjük.
A sós-olajos vízben megfőtt tésztát leszűrjük, az ízesített tejszínben megforgatjuk. A gombapörkölttel együtt, forrón tálaljuk.
Tipp Ügyeljünk, hogy a tészta és a gomba egyszerre készüljenek el.