Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombapörkölt tejszínes-petrezselymes tésztával, Dobitól
2016.06.23

gombaporkolt.jpg

Hozzávalók 2 főre

50 dkg csiperkegomba
1 db vöröshagyma
2 szelet bacon szalonna
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 db borókabogyó
őrölt köménymag
pirospaprika

olaj
A körítéshez
kb. 20 dkg száraztészta
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A bacon szalonnát kisebb darabokra vágjuk, kiolvasztjuk. A hagymát finomra vágjuk, a bacon zsiradékán üvegesre pároljuk (ha szükséges, az olajat is hozzáadjuk), a pirospaprikával ízesítjük.

A zöldpaprikák csumáját eltávolítjuk, a paradicsomok héját forró víz alatt eltávolítjuk, majd a paprikát és a paradicsomot a vöröshagymára dobjuk, sózzuk,  félig megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, a hagymára dobjuk, a megtisztított, áttört fokhagymával, köménnyel, sóval ízesítjük, a zöldséges hagymával  együtt, időnként kevergetve készre pároljuk.

A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen áttörjük, a főzőtejszínhez keverjük, majd az így ízesített tejszínt lassú tűzön kevergetjük, ha túl híg, egy kevés liszttel sűrítjük.

A sós-olajos vízben megfőtt tésztát leszűrjük, az ízesített tejszínben megforgatjuk. A gombapörkölttel együtt, forrón tálaljuk.

Tipp Ügyeljünk, hogy a tészta és a gomba egyszerre készüljenek el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.