Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombapörkölt padlizsánnal, Dobitól
2016.10.26

img_2436.jpg


Hozzávalók 4 főre

60 dkg gomba
1 kisebb padlizsán
15 dkg füstölt tarja (ízesítésként)
1 db hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
olaj

pirospaprika
1 dl tejföl
1/2 dl vörösbor

Elkészítés

A gombát megmossuk, megtöröljük, majd hámozás nélkül nem túl vékony szeletekre vagy cikkekre vágjuk.

A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, besózva állni hagyjuk kb. 20 percig. A padlizsánról a sós lét leitatjuk, és a gombához hasonló méretűre daraboljuk.

Az olajon megpároljuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd a párolt hagymát a pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük a vörösborral. A hagymára dobjuk, átforgatjuk a zöldpaprikát és a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, ezután hozzákeverjük a gomba- és padlizsándarabokat, majd a füstölt tarját.

Az egészet megsózzuk, és időközönként megkeverve készre főzzük, besűrítjük a pörköltet (kb. 20 perc).

Végül hozzáadjuk a tejfölt, és még 1-2 percig a tűzön kevergetjük. Sajátos, nagyon finom, füstölt ízű gombapörköltet kapunk. Forrón kínáljuk.

Tipp
Nokedlit, főtt tésztát adunk hozzá körítésként.
Akik nem diétáznak, olaj helyett felcsíkozhatnak és kiolvaszthatnak 10 dkg bacon szalonnát, majd ezen a zsiradékon (a szalonnával együtt) párolják meg a hagymát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.