Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
60 dkg gomba
1 kisebb padlizsán
15 dkg füstölt tarja (ízesítésként)
1 db hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
olaj
só
pirospaprika
1 dl tejföl
1/2 dl vörösbor
Elkészítés
A gombát megmossuk, megtöröljük, majd hámozás nélkül nem túl vékony szeletekre vagy cikkekre vágjuk.
A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, besózva állni hagyjuk kb. 20 percig. A padlizsánról a sós lét leitatjuk, és a gombához hasonló méretűre daraboljuk.
Az olajon megpároljuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd a párolt hagymát a pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük a vörösborral. A hagymára dobjuk, átforgatjuk a zöldpaprikát és a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, ezután hozzákeverjük a gomba- és padlizsándarabokat, majd a füstölt tarját.
Az egészet megsózzuk, és időközönként megkeverve készre főzzük, besűrítjük a pörköltet (kb. 20 perc).
Végül hozzáadjuk a tejfölt, és még 1-2 percig a tűzön kevergetjük. Sajátos, nagyon finom, füstölt ízű gombapörköltet kapunk. Forrón kínáljuk.
Tipp
Nokedlit, főtt tésztát adunk hozzá körítésként.
Akik nem diétáznak, olaj helyett felcsíkozhatnak és kiolvaszthatnak 10 dkg bacon szalonnát, majd ezen a zsiradékon (a szalonnával együtt) párolják meg a hagymát.