Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 2 db közepes sárgarépa, 2 dkg vaj, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1 ek őrölt pirospaprika, só, őrölt bors
Elkészítés A gombákat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a répákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk, a cukkinit megmossuk, végeket levágjuk és negyedelve feldaraboljuk. A hagymát felkockázzuk. Egy teflonlábosban, olaj és vaj keverékén megpirítjuk a hagymát, picit megsózzuk, hozzáadjuk a gombát is, és néhány perc alatt összepároljuk. Ekkor belekeverjük a többi zöldséget. Megszórjuk a pirospaprikával, fűszerezzük sóval, borssal, esetleg pici vízzel felengedjük, lefedjük, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kevés vizet adunk hozzá. Ezt a habarást a forrásban levő zöldségekhez adjuk, és alaposan elkeverjük, hogy a szósz ne legyen csomós. Egy-két perc alatt készre főzzük, forrón tálaljuk.