Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 150 g csiperkegomba, 150 g rókagomba,1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejföl, olaj, só, bors,1 zöldségleveskocka, őrölt kömény, rozmaring, majoránna, kakukkfű, petrezselyemlevél, plusz 2-3 gomba levesbetétnek
Elkészítés A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon, csipetnyi sóval üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a gombát, picit átpirítjuk. Hozzákeverjük a felaprított fokhagymát. Felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük, és puhára főzzük a gombákat.
Lehúzzuk a tűzről és összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
Közben a levesbetétnek szánt gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és pici olajon, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk.
Tipp Levesbetétként adhatunk pirított zsemlekockát is.
Levin mondja Körösztmamám születésnapi menüjének első állomása volt ez a kétféle gombából készült krémleves. A rókagombától sokkal teltebb az íze, mint ha csak csiperkét tennénk bele. Rókagomba helyett más erdei gombát is használhatunk.