Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 16 db kisméretű gomba, 20 dkg darált pulykacomb vagy -mell, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt kömény, 1 mk őrölt pirospaprika, 1 mk majoránna, só, bors ízlés szerint, 5 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj
Elkészítés A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, törzsüket eltávolítjuk (felhasználhatjuk pl. gombás tojás készítéséhez, picit megsózzuk és kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. Ezután a hagymát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük a köménnyel, paprikával, zúzott fokhagymával, sóval borssal, majoránnával, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már elkészült, megtöltjük a gombafejeket, reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük.
Tipp Párolt rizzsel, sok-sok salátával kínáljuk.