Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombafasírt Herminkétől
2016.11.29

gombafasirt.jpg

Hozzávalók

60 dkg csiperke gomba

2 fej vöröshagyma

3-4 ek olaj

1 ek pirospaprika

só, bors

3 zsemle

3 dl langyos tej

1 tojás

petrezselyemzöld

Elkészítés

Megtisztítjuk és egyforma szeletekre vágjuk a gombát.

A megtisztított, felkockázott hagymát 2-3 ek olajon üvegesre dinszteljük, majd a tűzhelyről félrehúzzuk. Rászórjuk a paprikát, elkeverjük, 1/2 dl hideg vízzel felengedjük.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gombát, amit fedő alatt, olykor megkeverve, közepes hőfokon puhára párolunk.Ne öntsünk alá több vizet, mert a gombából is sok fog kijönni.

Hagyjuk kihűlni. Közben a zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk, botmixerrel egy mély tálban pépesítjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, az egész tojást, az apróra vágott petrezselymet, és szükség szerint még sózzuk, borsozzuk. (1/2 ek pirospaprikát is tehetünk bele, hogy színesebb legyen, de ez kimaradhat.)

Olajos kézzel kis gombócokat formálunk belőle, olajjal kikent szilikon muffinformába adagoljuk vagy sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk.

Közepes hőfokon, sütőben készre sütjük.

Tipp Látványos lehet, ha muffinpapírt is teszünk alá, de abból melegen valószínűleg nem fog könnyen kijönni. Inkább maradjunk a kiolajozott szilikonnnál, ha a muffinformát szeretnénk választani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.