Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gluténmentes csokitorta
2013.08.19

glutenmentes-csokitorta-014.jpg

Hozzávalók 5 dkg dió, 5 dkg sótlan mogyoró, 35 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 2 ek tejszín, 5 tojás, 20 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 2 ek kakaópor, 2 ek tej, pici só

A csokimázhoz 10 dkg csokoládé, 4 dkg vaj, 1 ek rum

Elkészítés A diót és a megtisztított mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, utána ledaráljuk. A csokoládét, a vajat és a tejszínt  vízgőz fölött, folytonosan kevergetve, lassan felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tojásokat egy mély tálban a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, a tejjel, pici sóval, gépi habverő segítségével sűrű habbá verjük. Hozzáadagoljuk a felolvasztott csokoládés masszát, összekeverjük, óvatosan beledolgozzuk a darált diót és mogyorót,  végül beleszitáljuk a kakaóport is, és finoman összedolgozzuk.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát elsimítjuk benne. A sütőt 150 fokra melegítjük és a tortát 45 percig sütjük. A kihűlt tortát tálra borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla,  és fóliával betakarva kb. 8 órára hűtőbe tesszük.

Ezután a csokimázat is elkészítjük: a csokit a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a rumot, és a tortát egyenletesen bevonjuk vele. Akkor jó, ha az oldalára is jut a mázból.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.