Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
3 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg babapiskóta
2 adag erős feketekávé
3 cl rum
kb. 40 szem meggy befőtt
kakaópor
Elkészítés
A tojások sárgájával habosra keverjük a porcukrot, hozzáadjuk és simára keverjük a mascarponéval, majd a gesztenyemasszával. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a gesztenyés masszába.
Magas poharak aljában elosztjuk a meggybefőttet, erre kerül a gesztenyés massza fele. Az apró darabokra tördelt babapiskótára óvatosan rácsöpögtetjük a rummal ízesített feketekávét (vigyázzunk, hogy a piskóta ne ázzon el). A kávés piskótát a gesztenyés masszára terítjük, végül a piskótára terítjük a
maradék masszát.
A poharakat hűtőszekrényben tesszük egy fél napra, tálaláskor a desszert tetejét megszórjuk kakaóporral.
Tipp A desszertet díszíthetjük pirított dióval vagy mandulával.