Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gesztenyés kehely, Dobitól
2015.11.27

gesztenyes-kehely.jpg

Hozzávalók 4 főre

25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
3 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg babapiskóta
2 adag erős feketekávé
3 cl rum
kb. 40 szem meggy befőtt
kakaópor

Elkészítés

A tojások sárgájával habosra keverjük a porcukrot, hozzáadjuk és simára keverjük a mascarponéval, majd a gesztenyemasszával. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a gesztenyés masszába.

Magas poharak aljában elosztjuk a meggybefőttet, erre kerül a gesztenyés massza fele. Az apró darabokra tördelt babapiskótára óvatosan rácsöpögtetjük a rummal ízesített feketekávét (vigyázzunk, hogy a piskóta ne ázzon el). A kávés piskótát a gesztenyés masszára terítjük, végül a piskótára terítjük a
maradék masszát.

A poharakat hűtőszekrényben tesszük egy fél napra, tálaláskor a desszert tetejét megszórjuk kakaóporral.

Tipp A desszertet díszíthetjük pirított dióval vagy mandulával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.