Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre1 db sütőtök (kb. 1 kg), 15 dkg bacon, 2 fej lilahagyma, 2 kk só, 1 kk bors, chilipaprika ízlés szerint, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 fél kilós csomag mélyhűtött zöldborsó, 2-3 ek olaj
Elkészítés A sütőtököt meghámozzuk, magját kivájjuk, felkockázzuk. A bacont felcsíkozzuk, a lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagy serpenyőben az olajon megpirítjuk a baconcsíkokat és a lilahagymát, majd rádobjuk a sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk chilipaprikával fűszerezzük ízlés szerint és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A legvégén zúzott fokhagymával összekeverjük, letakarva állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Míg a sütőtök párolódik, egy másik serpenyőben kevés olajon fedő alatt megpároljuk a zödborsót, megsózzuk, és tálaláskor a fűszeres sütőtökkel együtt kínáljuk.