Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres sütőtök borsóval
2014.10.16

img_0714.jpg

Hozzávalók 4 személyre1 db sütőtök (kb. 1 kg), 15 dkg bacon, 2 fej lilahagyma, 2 kk só, 1 kk bors, chilipaprika ízlés szerint, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 fél kilós csomag mélyhűtött  zöldborsó, 2-3 ek olaj

Elkészítés A sütőtököt meghámozzuk, magját kivájjuk, felkockázzuk. A bacont felcsíkozzuk, a lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagy serpenyőben az olajon megpirítjuk a baconcsíkokat és a lilahagymát, majd rádobjuk a sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk chilipaprikával fűszerezzük ízlés szerint és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A legvégén zúzott fokhagymával összekeverjük, letakarva állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Míg a sütőtök párolódik, egy másik serpenyőben kevés olajon fedő alatt megpároljuk a zödborsót, megsózzuk, és tálaláskor a fűszeres sütőtökkel együtt kínáljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.