Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
12,5 dkg sima liszt
1 mk sütőpor
12,5 dkg margarin
2 ek tejföl
2 ek tej
2 kk só
1 kk őrölt köménymag
1 kk őrölt, szárított bazsalikom
1 kk őrölt, szárított fokhagyma
a tetejére
1 tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt
1 kk köménymag
Elkészítés A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzákeverjük a tejfölt és a tejet, és szükség esetén liszt hozzáadásával ruganyos tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, tejét megkenjük a tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal. Derelyeszaggatóval ujjnyi vastagságú, legalább 25 cm hosszú rudakra vágjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, két végüknél fogva óvatosan belefektetjük a ropikat (kb. 3 tepsi lesz belőle) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt pirosra sütjük.
Sokáig eláll.