Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres-narancsos citromlekvár, Dórától
2014.02.11

narancsos-citromlekvar.jpg

Hozzávalók 40 dkg kezeletlen citrom, fél kávéskanál őrölt kurkuma, 6 szem egész kardamom, 1 narancs kifacsart leve, 40 dkg befőzőcukor

Elkészítés A citromokat héjastul nagyobb kockákra vágjuk, magjait eltávolítjuk. Lábasban annyi vízzel, amennyi ellepi, 20 percig főzzük, akkor leöntjük róla a vizet, és frisset töltünk rá. Hozzáadjuk a kurkumát és a kardamomot, ismét felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük (amíg a citrom megpuhul). Kivesszük belőle kardamomot, majd az egészet robotgépben vagy kézi mixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a narancslevet és a befőzőcukrot, további10 percig főzzük. Tiszta, csavaros üvegekbe töltjük.

Tipp Kevesebb cukor is elegendő hozzá. Ha nincs kezeletlen citromunk (biocitromunk), akkor 2 percre áztassuk be a gyümölcsöket almaecetes vízbe, majd sikáljuk le egy kefével, végül folyóvíz alatt alaposan öblítsük át. A legjobb azonban, ha e célra biocitromot használunk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.