Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók a tésztához
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg sima liszt
12,5 dkg margarin
1 mk sütőpor
1 dl tej
1 dl tejföl
1 mk szárított bazsalikom
2 mk só
A töltelékhez
5 dkg párizsi
5 dkg főtt, füstölt tarja
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 dkg margarin
1 kk mustár
1 kk tejföl
1 mk pirospaprika
1 mk őrölt köménymag
só, bors ízlés szerint
Elkészítés A krémhez összedolgozzuk a puha margarint a ledarált párizsival, tarjával, sajttal, tejföllel, sóval, borssal, mustárral, pirospaprikával, őrölt köménymaggal és felhasználásig félretesszük.
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport, összedolgozzuk a puha margarinnal, tejjel, tejföllel, sóval, bazsalikommal és három cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, egyenként megkenjük a húsos-sajtos krém egyharmadával, feltekerjük, mint a bejglit. Tálcára tesszük, letakarjuk és hűtőben másnapig (de legalább néhány órán át) állni hagyjuk.(Jó hideg legyen, úgy könnyebb feldarabolni.)
A hűtőből egyenként vesszük ki a rudakat, félcentis karikákra vágjuk. A karikákat egy sütőpapírral beterített gáztepsire fektetjük. A három rúdból egy gáztepsi telik meg.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit betesszük, és a sütőt 200 fokra állítjuk. A sajtos-húsos csigák kb. 10 perc alatt elkészülnek, vigyázzunk, mert hamar megéghetnek.
Amikor elkészültek, lapos késsel még melegen a karikák alá nyúlunk, és tálra rakjuk. Frissen kiváló, de lezárt dobozban akár hosszú ideig is eltarthatjuk.
Remek vendégváró sütemény.