Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres-húskrémes csigák
2017.01.08

fuszereshuskremes-csigak.jpg

Hozzávalók a tésztához                

12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt

12,5 dkg sima liszt

12,5 dkg margarin                         

1 mk sütőpor                               

1 dl tej

1 dl tejföl

1 mk szárított bazsalikom

2 mk só

A töltelékhez

5 dkg párizsi

5 dkg főtt, füstölt tarja

5 dkg reszelt parmezán sajt

2 dkg margarin

1 kk mustár

1 kk tejföl

1  mk pirospaprika

1 mk őrölt köménymag

só, bors ízlés szerint

Elkészítés A krémhez összedolgozzuk a puha margarint a ledarált párizsival, tarjával, sajttal, tejföllel, sóval, borssal, mustárral, pirospaprikával, őrölt köménymaggal és felhasználásig félretesszük.

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport, összedolgozzuk a  puha margarinnal, tejjel, tejföllel, sóval, bazsalikommal és három cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, egyenként megkenjük a húsos-sajtos krém egyharmadával, feltekerjük, mint a bejglit. Tálcára tesszük, letakarjuk és hűtőben másnapig (de legalább néhány órán át) állni hagyjuk.(Jó hideg legyen, úgy könnyebb feldarabolni.)

A hűtőből egyenként vesszük ki a rudakat, félcentis karikákra vágjuk. A karikákat egy sütőpapírral beterített gáztepsire fektetjük. A három rúdból egy gáztepsi telik meg.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit betesszük, és a sütőt 200 fokra állítjuk. A sajtos-húsos csigák kb. 10 perc alatt elkészülnek, vigyázzunk, mert hamar megéghetnek.

Amikor elkészültek, lapos késsel még melegen a karikák alá nyúlunk, és tálra rakjuk. Frissen kiváló, de lezárt dobozban akár hosszú ideig is eltarthatjuk.

Remek vendégváró sütemény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.