Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db közepes édesburgonya
1 kis vöröshagyma
5 dkg bacon
1 ek olaj
3 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 mk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felszeleteljük, félretesszük. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és egy nagy serpenyőben olajon és a vajon kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott bacont, kisütjük a zsírját és hozzáadjuk az édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és lefedve puhára pároljuk.
A puhára párolódott édesburgonyát pépesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és reszelt parmezánt, egy percig kevergetve összefőzzük.
Tálaláskor két kanál segítségével nagyobbacska galuskákat formázunk belőle.
Tipp Sült krumplival körítve fogyaszthatjuk, de húsok mellé köret is lehet.